Біблія вчить бути багатим! Ось чому притчі Соломона потрібно вивчати в школі, щоб змінити свідомість дитини
Біблія вчить бути багатим! Ось чому притчі Соломона потрібно вивчати в школі, щоб змінити свідомість дитини

Біблія вчить бути багатим! Ось чому притчі Соломона потрібно вивчати в школі, щоб змінити свідомість дитини

3000 років тому народився наймудріший цар Соломон. Частина написаних ним текстів збереглася і увійшла до Біблії.

Перу Соломона належать Притчі Соломона, Пісня Пісень, Еклізіаст і Псалм. Крім псалма, все це входить у розділ вчительських книг Біблії. І сучасним дітям дуже не завадило б ознайомитися з притчами Соломона.

Цікаво в притчах Соломона те, що на відміну від текстів Нового Завіту, в них не протиставляється Благість і Багатство. Навпаки, у Притчах Соломонових говориться, що бідняка навіть сусіди не поважають, а багату людину люблять багато хто. Багатство – така ж добра якість Мудрість, Сила і Благодійність.

У мудрого Соломона є як би 2 поліси. На одному чеснотині, праведні, багаті люди, на які чекають довгі дні а після вічне життя, а на іншому злі люди, злочинці, бідняки, яких чекає лише ще більше покарання після смерті.

Притчі Соломонови повторюючи деякі моменти або кілька разів – прямо вбивають у голову людини ідею бути добрим, сильним і багатим. У сучасному світі постправди та спотвореної моралі не вистачає таких простих слів, які заспокоюють душу: зло це погано, добро – добре. Не роби зла, а роби добро і будеш щасливим і багатим.

І порівняйте із сучасним баченням християнства: на Землі ти маєш страждати і мучитися і каятися, віддати останню сорочку, легше верблюду пройти в вушко голки, ніж багатому потрапити до раю. На всіх нас є первородний гріх. Розумієте, наскільки сильно спотворили християнське вчення?

У Притчах навпаки – багатство це явна чеснота. А злидні – це лінь, дурість чи нечестивість – якість неприємна Богу. Добра праведна людина буде багата за умовчанням. Допомагати жебракам і слабким це добре, але не треба рвати останніх сорочок і роздавати своє багатство.

У Притчах слово багатий – справді від слова Бог. Для нашої людини вихованої в парадигмі що гроші це погано, а багатії – брехуни та злочинці – ця книга справді може стати одкровенням! Перевернути свідомість. Зрозуміти, що праведні, мудрі та багаті люди – угодні Богу! А жебраки неприємні навіть сусідам.

Тим часом, Книга Приповістей Соломонових ймовірно була базисом для Біблії, основою для багатьох інших текстів Біблії, уривки з неї розкидані по всьому Письму. І навіть Ісус повторює багато з мудростей Соломона. Немає сумніву, що Христос був чудово знайомий з цією книгою і, до речі, як і Соломон любив висловлюватися притчами.

Навіть у Єгипті було виявлено схожі тексти. Але всупереч думці єгиптологів, які вважають, що джерело текстів Єгипту. Навіть дитині ясно, що навпаки Соломонові мудрості сягнули Єгипту. Оскільки укладач притч – історична особистість і ясно зазначений у назві книги (це до речі про якість сучасної науки).

Підсумовуючи
Книга притч Соломонових доносить до нас просту думку: якщо ти праведник, то будеш мудрий, багатий і дні твої будуть довгі, а якщо нечестивий – помреш у бідності та забутті.

Саме тому чим більше людей з дитинства завчать ці прості істинні, тим краще в цілому буде наш світ. Краще, мудріше, багатше і праведніше.

А тим більше це корисно підлітку – це потужна крапельниця, що призводить до моральних підвалин людини до норми.

Тому я вважаю, що Приповісті Соломонови потрібно викладати в школі, щоб їх мудрість дізналися якомога більше людей.

Біблія це не свідчення Бога людині. Запам’ятайте пани: Біблія є свідченням людини про зустріч з Богом. І належить до неї відповідно як до історичного документа, повного помилок, прикрашань, і односторонніх поглядів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

error: Content is protected !!
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept